Menu
Vyhledávej

Hlavní rozdíly střešní krytiny plechové a pálené

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Hlavní rozdíly střešní krytiny plechové a pálené
29.09.2015

Rozdíly střešní krytiny plechové a pálenéRozhodujete se, jakou střešní krytinu vybrat pro vaši novou střechu? Neorientujete se v množství různých typů střešní krytiny? Existuje celá řada různých střešních řešení, které se od sebe liší nejen cenou, ale i životností, odolností proti povětrnostním vlivům, možností volby barevného řešení nebo snadností pokládky. V tomto článku se vám pokusíme odhalit základní rozdíly mezi pálenou střešní krytinou a plechovou střešní krytinou, o kterých často majitelé uvažují při realizaci nové střechy.

Střešní krytina – plech

Plechová střešní krytina se dnes již dělá ve vysoké kvalitě i řadě barevných imitací klasických pálených tašek. Bohužel stále nedosahuje jejich kvality a vlastností. Není tolik odolná a nemá takovou životnost jako pálená střešní krytina. Za to však vyniká snadnou pokládkou a lze ji použít i na střechy, kde není dodržen minimální doporučený sklon. Cenově vychází levněji, než taška pálená.

Pálená střešní krytina

Je stále nejoblíbenější střešní krytinou mezi majiteli nemovitostí v ČR, což je dáno především jejími dobrými vlastnostmi a odolností. Tomu odpovídá i vysoká cena pálené krytiny. Dnes již nejste omezeni ani výběrem barvy nebo kusové velikosti tašky s možností více způsobů pokládání, které však je náročnější, než u plechové střešní krytiny. Pokládka pálené tašky vyžaduje s ohledem na svou váhu i nákladnější budování střešní konstrukce.

Co takhle betonová střešní krytina?

Výhody obou střešních krytin v sobě spojuje betonová taška. Její cena se blíží na hranici kvalitních plechových střech a přitom má velmi dlouhou životnost a odolnost. Vesměs má stejné užitné vlastnosti, jako pálená krytina a to včetně způsobu instalace. V případě betonové střešní krytiny Terran máte garantovanou záruku 50 let, dopravné a paletovné neplatíte.

Pokud chcete vědět více o betonových střešních taškách, kontaktujte naše lokální prodejce.

 

Mohlo by vás zajímat:

Porovnání cen střešní krytiny

Jaký typ střešní krytiny vybrat pro novou střechu?

 

-------------

Téma článku: porovnání střešní krytiny, porovnání střešních tašek, pálené krytiny, betonová krytina.