Menu
Vyhledávej

Pálená střešní krytina

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Pálená střešní krytina
24.08.2015
Informace o pálené střešní krytině. Je lepší betonová nebo pálená střešní krytina? Poradíme vám, jak ideálně porvnat mezi sebou střešní krytinu pálenou a betonovou.

Pálená střešní krytina

Jak už napovídá samotný název, jedná se o pálenou střešní tašku, která patří k nejklasičtějším materiálům používaným na pokrytí střechy domu. Střešní krytina pálená má řadu výhod. Především je to její dlouhověkost a také odolnost proti povětrnostním vlivům i působení erozních vlivů na daný materiál. Stejně tak oceníte barevnou stálost a dobrý vhled. Mezi hlavní nevýhody střešní krytiny pálené počítáme vyšší cenu oproti ostatním střešním taškám z nepálených materiálů a také větší křehkost.

Betonová nebo pálená střešní krytina?

Svými vlastnostmi se pálené střešní krytině nejvíce podobá betonová taška. Ta má, stejně jako pálená střešní krytina vysokou odolnost a dlouhou životnost. Instalace obou druhů tašek je vesměs stejná. Oproti pálené tašce je betonová střešní krytina pevnější, lze ji pořídit za nižší cenu, má dokonalou tvarovou stálost a mrazuvzdornost. Betonová taška je však těžší, což klade určité požadavky na pevnost střešní konstrukce. Na rozdíl od střešní krytiny pálené se ta betonová používá primárně pro střechy s minimálním skonem.

Pro lepší nastudování rozdílů mezi páleou krytinou a betonovou taškou, si přečtěte tyto informace:

1/ Porovnání cen střešní krytiny pálené a betonové

2/ Jaký typ střešní krytiny vybrat pro novou střechu?

3/ Nejlevnější střešní krytiny, aneb nejvýhodnější nákup kvalitní střechy!