Menu
Vyhledávej

Co je valbová střecha a proč na ni použít betonovou střešní krytinu?

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Co je valbová střecha a proč na ni použít betonovou střešní krytinu?
14.06.2021
Valbová střecha je jednou z nejstarších forem střech, která se v minulosti používala především pro honosné budovy a usedlosti.

Dnes je valbová střecha (nebo valbová střecha s krovy) součástí většiny rodinných domů, protože dobře chrání fasádu před vnějšími vlivy a hodí se v podstatě kamkoliv. Jak valbová střecha vypadá, jaké jsou její vlastnosti a která střešní krytina je pro tento typ střechy nejvhodnější? 

Jak vypadá valbová střecha

U valbové střechy jsou všechny plochy skloněné ze všech stran. Nahoře se všechny části spojují a tvoří tzv. hřeben valbové střechy. Hřeben může být i vynechán – pak valbová střecha vypadá jako pyramida. Míra sklonu všech částí valbové střechy je obvykle stejná a valbová střecha končí ze všech stran ve stejné výšce. Valbovou střech lze různě variovat v závislosti na typu domu a jeho poloze.

Valbová střecha je díky střešnímu hřebeni velmi stabilní a velká, pečlivě obložená plocha vytváří pěkný estetický prvek domu. Valbová střecha je zároveň velmi odolná, vydrží i větší zatížení a lze na ni pohodlně umisťovat třeba fotovoltaické panely.

Valbová střecha z betonových tašek TerranValbová střecha z betonových tašek Terran

Kam se hodí valbová střecha

Valbová střecha se hodí pro všechny typy menších i větších rodinných domů. Každý dům díky valbové střeše získá luxusnější vzhled a pokud valbovou střechu zkombinujete s hedvábně lesklou betonovou střešní krytinou, budete mít rázem nejkrásnější dům široko daleko.
Skvěle vypadá také bungalov s valbovou střechou nebo dokonce terasa či pergola s valbovou střechou, jak můžete vidět na realizaci výše. Při takovémto umístění pergoly nebo terasy již není potřeba venkovní prostory dodatečně zastřešovat.
Valbová střecha je také nejlepší volbou pro domy v oblastech, kde často dochází k prudkým dešťům, velkému větru nebo hustému sněžení.

Nejlepší střešní krytina pro valbovou střechu

Díky sklonu valbové střechy je možné pro její pokrytí použít téměř jakoukoliv střešní krytinu. Klasická valbová střecha je proto vhodná pro pokládku klasickými pálenými taškami i moderní betonovou střešní krytinou. Betonové tašky se používají pro střechy se sklonem od 22 stupňů.
Právě betonové tašky jsou jedním z nejpoužívanějších typů krytiny pro valbové střechy. Betonová střešní krytina dokonale podpoří ty nejlepší vlastnosti valbové střechy, jako je například odolnost vůči vnějším vlivům nebo vysoká nosnost a zároveň je výhodnou finanční volbou – valbová střecha má obvykle velkou plochu a proto zákazníci oceňují příjemné ceny většího množství betonových střešních tašek na velkých plochách.

Proč si pro valbovou střechu vybrat betonovou střešní krytinu Terran

Betonová střešní krytina je odolná proti nepřízni počasí, stabilní a má dlouhou životnost – stejně jako valbová střecha. Proto k sobě betonové tašky a valbová střecha dokonale sedí. Jaké jsou konkrétní výhody betonových tašek Terran?

  • Betonové tašky se vyrábějí z moderní směsi písku, vápence, vody a barevných pigmentů. Mají dokonalou odolnost a stálost, proto se hodí pro valbovou střechu.
  • Na všechny betonové tašky Terran získáte záruku 50 let.
  • Betonové tašky jsou cenově výhodnější díky nižším nákladům na výrobu a snažší instalaci valbové střechy.
  • Betonové tašky dokáží snížit venkovní hluk až o 7 decibelů.
  • Betonové tašky Terran se vyrábějí v mnoha barevných variantách a produktových řadách s volitelnou povrchovou úpravou.
  • Betonové tašky jsou recyklovatelné a jejich výroba je šetrná k životnímu prostředí.

Kolik stojí valbová střecha z betonových střešních tašek?

Jak je to s cenou valbové střechy? Výpočet střešní krytiny pro valbovou střechu lze provést pro již postavený dům na základě údajů ze satelitních map, ale lze ji provést také odhadem na základě orientačního sklonu a výšky střechy v případě, že ještě nemáte dokončen projektový plán.
V případě zájmu o konkrétní cenu betonové střešní krytiny pro valbovou střechu na vašem domě nám prosím zašlete potřebné podklady podle instrukcí zde. Kontaktovat také můžete lokální distributory Terran v místě vašeho bydliště.

------------

Tematická specifikace obsahu článku: valbová střecha cena, střecha valbová, valba, valbová střecha krov, valbová střecha krytina, valbová střecha tašky.