Menu
Vyhledávej

Střešní krytina bobrovka – nosnost na metr čtvereční

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Střešní krytina bobrovka – nosnost na metr čtvereční
23.10.2023
Betonová střešní krytina typu "bobrovka" má obvykle dobrou nosnost na metr čtvereční oproti jiným druhům krytin. Nosnost betonové střešní krytiny závisí na tloušťce a konstrukci jednotlivých tašek a může se lišit v závislosti na výrobci a modelu konkrétní střešní krytiny.

Typicky je nosnost betonové bobrovky vyjádřena v kilogramech na metr čtvereční (kg/m2) nebo v kN/m2 (kilonewtonech na metr čtvereční).

Střešní krytina bobrovka nosnost na metr čtvereční

Střešní krytina bobrovka nosnost na metr čtvereční

Při instalaci betonové střešní krytiny bobrovky je důležité zajistit, že střešní konstrukce (trámy, nosníky) je dostatečně dimenzována pro podporu váhy bobrovky y a dalšího zatížení (například sníh a vítr), aby byla zajištěna stabilita a bezpečnost střechy.

Pro větší bezpečnost a jistotu doporučujeme konzultovat možnosti zatížení střešní krytiny bobrovky s profesionálem na realizaci střech.

Znovu opakujeme, že konkrétní nosnost betonové bobrovky může být různá v závislosti na jejím typu, výrobci a střešní konstrukci. Nicméně, jako hrubý orientační rozsah nosnosti betonové střešní krytiny typu "bobrovka" můžete předpokládat nosnost v rozmezí přibližně 200 kg/m2 až 400 kg/m2. Tento rozsah je pouze orientační a může se lišit v závislosti na konkrétních faktorech.

Pokud máte zájem o informace o nosnosti naší střešní krytiny typu 'bobrovka', věříme, pak tyto údaje najdete v technické specifikaci produktu na našem webu. V případě, že byste však potřebovali další konkrétní informace nebo máte dotazy, neváhejte nás kontaktovat. Jsme k dispozici, abychom vám poskytli všechny potřebné informace a rady týkající se nejen nosnosti tašek bobrovek.

Více o betonové tašce Rundo Terran se dozvíte zde:

GFX | stresni-krytina-bobrovka-nosnost-na-metr-ctverecni.png