Menu
Vyhledávej

Nejlevnější střešní krytiny, aneb nejvýhodnější nákup kvalitní střechy!

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Nejlevnější střešní krytiny, aneb nejvýhodnější nákup kvalitní střechy!
19.10.2019
Jak pořídit střechu levně? Jaká je nejlevnější střešní krytina? A co kvalita takové levné střechy? Ohledně výběru kvalitní a přitom cenově dostupné střešní krytiny je vždy řada otázek a řešení. Proto jsme pro vás připravili základní informace, které vám, jak doufáme, pomohou ideální krytinu na střechu vybrat.

Nejlevnější střecha

Renovace domu je často spojena s kompletní výměnou střechy, což pro řadu majitelů nemovitostí znamená dost zásadní výdaje. Proto řada lidí hledá možnost, jak pořídit nejlevnější střešní krytinu, což často mívá dopad na samotné rozhodování o druhu/materiálu střešní krytiny bez ohledu na její kvalitu a odolnost/životnost. Levná krytina na střechu nemusí být vždy výhrou, naopak ta nejlevnější krytina na střechu se během krátké doby může stát doslova hororem pro majitele novostavby nebo rekonstruovaného objektu. Pokud to tedy se svým domem myslíte opravdu vážně a hledáte bezstarostné řešení na desítky let, pak vedle parametry ceny za novou střešní tašky hodnoťte i její kvalitu a životnost.

I přesto, že se snažíte najít nejlevnější střešní krytinu pro váš dům, je třeba důrazně připomenout, že v daném případně se nevyplatí šetřit na úkor kvality. Neošizená, kvalitní a odolná střešní krytina je zárukou dlouhého bezproblémového užívání nemovitosti, proto vždy, když vybíráte nejlevnější střešní krytinu, dbejte na porovnání kvality, užitných vlastností, způsobu zpracování a uživatelské hodnocení lidí, kteří již danou střešní tašku koupili. Jedině tak máte jistotu, že vaše volba střešních tašek nebude jedním velkým průšvihem, což se bohužel pozná až po dokončení střechy a jejím „užívání“. Obzvláště u stavebních materiálů totiž platí pravidlo, že věc laciná rovná se věc dvakrát placená – pamatujte na to!

Podle čeho vybrat nejlevnější střešní krytiny

Pokud chcete získat přehled, podle jakých hledisek je vhodné vybírat nejlevnější střešní krytinu s dobrou kvalitou, pak je ideální, když si identifikujeme, na co si dát pozor u levných a nekvalitních střešních tašek a jak se vyhnout nevýhodnému nákupu. Ne vždy se dá totiž kvalita poznat na první pohled.

Nejlevnější střešní krytinaPři výběru střešní krytiny si zvolte materiál, který vám logicky připadne pro vaši nemovitost nejvhodnější. Zpravidla majitelé volí mezi betonovou střešní taškou, klasickou pálenou krytinou nebo plechovou střechou. Nelze porovnávat ceny střech různých materiálů, resp. nezískáte přesné porovnání, spíše zavádějící. Proto pokud hledáte kvalitní a přitom nejlevnější střešní krytinu, pak nejprve určete finální materiál a teprve poté porovnávejte střešní tašky od různých výrobců.

Pokud jste si například vybrali střechu z betonu, pak na vás nyní čeká hodnocení jednotlivých výrobců a značek. Přestože vás zajímá nejlevnější betonová střešní krytina, věnujte extra pozornost hodnocení kvality zpracování výrobků. Výrobce by měl uvádět popis technologických postupů výroby, informace o užitných vlastnostech, konkrétní skladbě materiálu. Neměly by chybět údaje o výsledcích testů krytiny aj. Transparentnost údajů, které poskytuje výrobce, je určitým ukazatelem kvality a důvěryhodnosti.

Nejlevnější střešní tašky
Terran není nejlevnější střešní krytina, za to je vysoce kvalitní.

Důležitým hlediskem při výběru nejlevnější střešní betonové tašky je i samotná šíře výběru produktů. Jedná se o to, že přestože seženete určitý typ tašek za velmi dobrou cenu, nemusíte stejně levně nakoupit další komponenty, ostatní typy tašek (hřebenáče, T-kusy aj.) a pak se původní nízká cena mění v noční můru.

Prvotřídní distributor/výrobce střešní krytiny by měl bez okolků poskytnout garantovanou záruku minimálně 25 let. Stejně tak by součástí finální ceny střešních tašek měla být bezplatná doprava a např. poskytnutí palet zdarma. I tyto faktory se promítají do finální ceny.

 

 


Aktuální ceník

 

Nová střecha

 

Střešní krytina Terran - Coppo Ferrara

--------------------

Téma obsahu článku: nejlevnější střešní krytina, levná střešní krytina, levné střešní krytiny, střešní krytiny levně, levná krytina na střechy. Dále lze tento článek dohledat online přes výrazy: levná střecha, nejlevnější krytina na střechu, střecha levně, levné střešní tašky, jaká je nejlevnější střešní krytina.