Menu
Vyhledávej

Ideální krytina na vaši střechu

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Ideální krytina na vaši střechu
03.08.2019
Jakou krytinu na střechu? Střešní krytiny za použití nových materiálů a technologií představují dlouholetou ochranu vašeho domu. Jaké vlastnosti by měla mít ideální krytina na střechu vašeho domu? O ideální střešní krytině čtěte zde.

Stavba rodinného domu je zásadní událostí, která může náš život zásadně změnit. Aby to však bylo jen k dobrému, je nutné před samotným zahájením výstavby věnovat dostatek pozornosti nejen projektu, ale i použitým technologiím. Vhodně zvolené materiály mohou znatelně prodloužit životnost jednotlivých částí domu, a tím i celé konstrukce jako celku.

Střecha je sice až pomyslnou korunou celého domu, ale o to více by měla krytina na střechu splňovat veškeré nároky na komfortní bydlení a kvalitní ochranu vnitřního prostředí stavby. Proto investoři a majitelé domů často řeší otázku: "Jakou krytinu na střechu vlsatně použít"?

Srovnání střešních krytin zde.

 

ideální střešní krytina na střechu
Ideální střešní krytina na střechu?

Moderní materiály a technologie: betonové tašky

I ty nejvyšší nároky na kvalitní střešní krytinu splňují betonové tašky. Jaké vlastnosti činí z betonové střešní krytiny ideální řešení pro zastřešení rodinného domu?

  • Snadná pokládka: Technologie výroby umožňuje produkci tašek velmi přesných rozměrů, což zaručuje přesnou pokládku bez komplikací. Díky méně tvarovanému profilu lze betonovou tašku snadno vyjmout, což usnadňuje dodatečnou montáž střešních oken.
  • Nenáročná údržba: Materiál odolný vůči povětrnostním vlivům a mechanickému poškození nevyžaduje žádnou údržbu.
  • Bohatý doplňkový sortiment: Každá produktová řada betonových střešních tašek zahrnuje komponenty nezbytné k precizní pokládce. Střecha se tak dokonale přizpůsobí charakteru vaší stavby.
  • Ekologická nenáročnost: Opomenout nesmíme ani ekologickou stránku. I z tohoto hlediska se betonové střešní tašky ukazují jako nejlepší řešení. Jejich výroba je totiž mnohem jednodušší a rychlejší výroba, díky čemuž v porovnání s pálenou taškou

Spolehlivá betonová taška: střešní krytina Terran

Ptáte se, proč byste měli pro vaši stavbu zvolit betonovou střešní krytinu Terran? V její prospěch mluví hned několik důvodů:

  • Záruka 50 let: Mimořádná záruka o délce 50 let je nesporným důkazem kvality.
  • Dlouhá životnost: S dlouhou zárukou nepochybně souvisí i životnost, která bez problémů činí 80 let.
  • Příznivá cena: Díky poměrně jednoduchému způsobu výroby není zastřešení betonovou krytinou tolik finančně náročné, jako je tomu v případě pálené střešní tašky.

 

Mýty o betonové střešní krytině

Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně novou technologii, panuje o střešní krytině spousta mýtů. Jaká je však skutečnost?

  • Vyšší hmotnost: Podle všeobecného přesvědčení je betonová taška v porovnání s taškou pálenou mnohem těžší. To je ovšem velký omyl, neboť jejich hmotnost je téměř totožná, zhruba 40-50 kg/m2.
  • Barevná nestálost: Častou výtkou proti betonovým taškám je nestálost barev. Trvanlivost barevného nástřiku však výrazně prodlužuje speciální povrchová úprava, která je prováděna téměř u všech typů tašek.
Střešní krytinaStřešní krytina betónová
Betónová střešní krytina

Ve firmě Terran věříme ve stoprocentní kvalitu našich střešních krytin a jsme si jisti tím, že betonová taška představuje vhodné řešení pro realizaci vaší stavby.

1280x680
192.77 KiB