Menu
Vyhledávej

Volba betonové střešní krytiny

Terran
Mediterran > Informace > Další informace > Články > Volba betonové střešní krytiny
20.07.2019

Volba vhodné střešní krytiny je důležitým rozhodnutím pro budoucí podobu a životnost rodinného domu. Zcela přesvědčivě ve prospěch betonové krytiny hovoří hned několik výhod. V první řadě se jedná o mimořádně dlouhou životnost, neméně podstatná je její odolnost a pevnost. Betonové tašky jsou charakteristické nízkou ekologickou zátěží a opomenout nesmíme ani jejich příznivou cenu.

Zajímá vás tato krytina na střechu více? Na tomto místě se dozvíte další informace o materiálu, výrobním procesu, povrchové úpravě i způsobu pokládky betonové střešní krytiny.

Betonová střešní krytina
Betonová taška antická červená
Betonová střešní taška
Betonová střešní krytina červená

O materiálu

Betonová střešní krytina se ne náhodou stala oblíbenou alternativou k finančně nákladnější pálené střešní krytině. Vyniká totiž extrémní pevností a odolností vůči povětrnostním vlivům i mechanickému poškození. S tím bezprostředně souvisí její dlouhá životnost, která dosahuje až 80 let.

Stranou nemůžeme ponechat ani příznivou cenu betonových tašek, za níž stojí zejména jednoduchý výrobní proces.

Ačkoli je beton méně tvárný než hlína používaná k výrobě pálených tašek, nabídka profilů je poměrně široká, tudíž není problém vybrat takový profil, který bude odpovídat charakteru budovy i stylově.

O výrobním procesu betonových krytin

Výroba betonových střešních tašek je překvapivě jednoduchá a rychlá, přinejmenším v porovnání s výrobou pálených tašek. Betonová směs sestávající z křemičitého písku, cementu, vody, barevných pigmentů a dalších možných přísad je zválcována na dlouhý pás, jenž je poté rozdělen do menších pásů odpovídajících délkou výsledné tašce. Pásy jsou následně lisovány do konečné podoby. U vybraných modelů proces pokračuje nástřikem. V tomto stavu je produkt uložen do sušárny na půl dne za účelem odstranění vlhkosti a ztvrdnutí. A nyní už jen zbývá střešní krytinu zabalit a uložit na palety.

Betonová taška
Betonová střešní taška antracit
Betonová krytina
Betonová krytina grafit

O povrchové úpravě

Prvotní zabarvení betonová střešní krytina získává už během výroby. Do standardní betonové směsi je totiž přidán pigment. Hotové tašky jsou následně několikrát nastříkány. Vyšší počet nástřiků má pozitivní vliv na odolnost krytiny vůči usazeninám, ať už mechu, zplodin, nebo jiných nečistot.

O pokládce betonové tašky

Betonová krytina je charakteristická menšími postranními vodními zámky, což umožňuje její snazší pokládku. Tašky je možné mírně posunovat, takže se hodí i pro rekonstrukci střechy se starším krovem. Je možná také pozdější montáž střešních oken, neboť jednotlivé tašky lze snadno vytáhnout.

Rádi vás přesvědčíme o výhodách betonové střešní krytiny Terran a zodpovíme všechny vaše případné dotazy. Máte-li zájem o naše betonové tašky, kontaktujte nás.

Střešní krytina Terran - Danubia Mocca